آش سبزي يکي از آش هاي سنتي و بسيار قديمي بخصوص در شيراز است که اغلب به عنوان نذري مورد استفاده قرار مي گيرد اين آش با پياز داغ و روغن داغ و آبليمو و نان سنگک سرو مي شود.
آش سبزي شيرازي به دليل وجود گوشت گوسفندي و حبوبات بسيار مقوي بوده و يکي از بهترين گزينه ها براي صبحانه يک روز زمستاني محسوب مي شود. اميدواريم اين آش خوشمزه را تهيه کرده و از خودن آن در کنار عزيزانتان لذت ببريد.
مواد لازم آش سبزي شيرازي :
گوشت سردست گوسفندي با استخوان | 500 گرم |
سبزي (تره، ترخان، شويد) | 400 گرم |
نخود | 100 گرم |
عدس | 100 گرم |
لوبيا قرمز | 100 گرم |
برنج نيم دانه | 100 گرم |
پياز | 1 عدد |
پياز داغ | 3 قاشق غذاخوري |
نمک و فلفل سياه و فلفل قرمز | به ميزان لازم |
زردچوبه | به ميزان لازم |
ترخان خشک | 2 قاشق غذاخوري |
براي تهيه آش شيرازي اصيل، ابتدا حبوبات را از شب قبل خيس کنيد و آب حبوبات را خالي کنيد و باز روي آن آب بريزيد و با کمي نمک روي حرارت قرار بدهيد تا بپزند. عدس ها را هم جدا بپزيد.
گوشت را در يک قابلمه ديگر با يک عدد پياز و کمي زردچوبه و فلفل قرمز و يک ليتر آب بپزيد. برنج را هم جداگانه بپزيد.
سبزي ها را پس از پاک کردن و شستن خرد کنيد و کاملاً تفت بدهيد تا بپزند. پس از اينکه حبوبات کاملاً پخت، آنها را به برنج پخته و سبزي ها را هم اضافه کنيد. گوشت که کاملاً پخت، آن را از قابلمه بيرون بياوريد و استخوان آن را جدا کنيد و گوشت آن را بکوبيد و به همراه آب آن به آش اضافه کنيد و بگذاريد چند جوش بزند.
در يک قابلمه کوچک کمي روغن را داغ کنيد و نيمي از پياز داغ را به همراه کمي زردچوبه و فلفل سياه تفت بدهيد تا بوي خامي زردچوبه گرفته شود و آن را به صورت داغ در آش در حال جوشيدن بريزيد. ترخان خشک را خرد کنيد و سپس خيس کنيد و به آش اضافه کنيد. ? از آش را در ظرف ديگري بريزيد و آن را کاملاً بکوبيد و سپس به آش اضافه کنيد. (مي توانيد همه مواد آش را با هم خوب بکوبيد که کشدار تر مي شود) و خوب هم بزنيد پس از چند جوش آش کاملاً جا مي افتد و مي توانيد آن را در ظرف مناسب بکشيد و با پياز داغ تزئين کنيد.
طرز پخت آش سبزي شيرازي
درباره این سایت