آش گوشواره تبريز يکي ديگر از غذاهاي سنتي و بومي آذربايجان به شمار ميآيد که به دليل حضور گلولههاي خميري شکل (اين گلولههاي خميري شباهت زيادي به خمير دامپلينگ دارد)، به اين نام شهرت يافته است.
غذايي مقوي و بسيار پرطرفدار که با وجود مدت زمان طولاني طبخ، طرفداران بسياري را از آن خود کرده است. اين خوراک بومي و سنتي در شهرستان تبريز بيش از ساير نقاط اين استان، تهيه و مصرف ميشود. بانوان و مادران خوشذوق آذربايجاني با استفاده از موادي همچون رب گوجهفرنگي، کره، آب، نخود، جعفري، گشنيز، نعناع، سرکه، پياز، تخممرغ، نمک، آرد، گوشت چرخکرده، زردچوبه و فلفل، به تهيه و طبخ آش گوشواره ميپردازند. پيشنهاد ميکنيم هنگام سفر به اين ديار زيبا، اين غذاي اصيل و سنتي را تهيه و طعم لذيذ و به يادماندني آن را تجربه کنيد. در اين جا قصد آموزش طرز تهيه آش گوشواره را داريم با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي خمير آش:
مواد لازم براي مواد مياني (کوفته سرگنجشکي):
مواد لازم براي آش گوشواره :
طرز تهيه خمير:
تخم مرغ، نمک و آب را مخلوط کرده و آرد را کم کم به آن بيفزاييد. آرد را تا حدي اضافه کنيد که خمير به دست نچسبد. خمير را به مدت نيم ساعت داخل کيسه به آن استراحت دهيد.
طرز تهيه مواد مياني:
گوشت را با پياز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کنيد و کمي ورز دهيد. از گوشت کوفته ريزه هايي به اندازه يک فندق درست کرده و تفت دهيد. در صورت تمايل مي توان به گوشت زردچوبه نيز اضافه کرد.
طرز تهيه گوشواره:
خمير را به چهار قسمت تقسيم کنيد با کمک وردنه آنرا به قطر 2 ميلي متر باز کنيد. با چاقو مربع هاي 2 در 2 سانتي ببريد روي هر مربع گوشت به اندازه يک نخود قرار دهيد. و هر مربع را جدا جدا ببنديد.
رب گوجه فرنگي، پياز، کره و نعنا خشک را تفت مي دهيم و آب اضافه مي کنيم تا جوش بيايد بعد گوشواره ها را ريخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه مي کنيم بعد از چند جوش سرکه را نيز اضافه نموده و آش را در ظرف مي کشيم روي آنرا با جعفري تزيين مي کنيم. (مدت پخت نيم ساعت)
درباره این سایت